Kuvan rajaus ympyrän muotoon PowerPointilla

Julkaistu Julkaistu: Blogi

“Saako ympyränmuotoisia kuvia ilman kuvankäsittelyohjelmaa” on eräs UKK (usein kysytty kysymys). Kyllä niitä saa ja ihan PowerPointilla, joka on paljon monipuolisempi työkalu kuin moni uskoo.

GIF-kuvakaappaus näyttää miten homma hoituu. Jos olet samanlainen kuin minä eli luet nopeasti eikä kärsivällisyytesi tahdo kestää video-ohjeita, katso alempaa ohjeet tekstinä. (Käyttämäni kuvan lähde on Unsplash.)

 

Ja sama tekstinä:

  • Valitse kuva, jolloin valintanauhaan ilmestyy kuvatyökalujen Muotoile-välilehti.
  • Valitse Rajaa/Rajaa muodon mukaan ja valitse Ellipsi.
  • Avaa uudestaan Rajaa-painikkeen valikko ja valitse Kuvasuhde/1:1. Tämän jälkeen kuva on ympyrä. Niin kauan kuin tummat rajausmerkit ovat näkyvissä, voit tarkentaa rajausta kuvaa siirtämällä.
  • Päätä operaatio klikkaamalla näyttöä kuvan ulkopuolella.

HUOM! Tämä artikkeli on uudistettu versio vanhasta saman nimisestä ja samaa aihetta käsittelevästä postauksesta, jonka olen poistanut. Jos olet linkittänyt vanhan artikkelin, linkkiä on siis korjattava. Aiheutan hieman vaivannäköä, myönnän, mutta ohje palvelee nyt paremmin erilaisia tiedonomaksumistyylejä.

Jaa Facebookissa!
Jaa Twitterissä!
Jaa Linkedinissä!
Jaa Pinterestissä!
Seuraa Youtube-kanavaa!
Lähetä linkki kaverille!
ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus etätyö Evernote Excel Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat koulutus kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö muistikirjaohjelma office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki presentaatio Prezi Prezi-koulutus sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visuaalinen ajattelu visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa