Suomalainen esiintyjänä

Julkaistu Julkaistu: Blogi

Kirjoittelu suomalaisten esiintymistaidoista on keskimäärin lohdutonta luettavaa: olemme ankeita ja tylsiä, harmaita mumisijoita, kaiken kaikkiaan kelvottomia ja persoonattomia. En tiedä teistä muista, mutta latistaminen ei motivoi minua. Olen pystynyt parantamaan suorituksiani parhaiten silloin kun joku on osoittanut sen mikä kaipaa korjausta, mutta myös sen, missä olen hyvä. Jäkätyksen hyötysuhde on huono.

Jätänkin nyt haasteen niille, joka parhaillaan kirjoittavat kirjaa puheviestinnästä tai ylläpitävät aihetta käsittelevää blogia: jos kerran on mahdollista tehdä yleistyksiä siitä, millaisia esiintyjiä suomalaiset ovat, kertokaa nyt jo kiireesti ihan tasapainon vuoksi miten kulttuurisia ominaisuuksiamme voisi hyödyntää vahvuutena.

Stereotypiat kahlitsevat, kuten esimerkiksi oletus suomalaisten kehnoista esiintymistaidoista. Ehkä olisi jo aika keksiä parempaa tekemistä ilmeisen mieluisan kansallisharrastuksemme eli itseruoskinnan tilalle. Suomalaiset eivät ole täydellisiä puhujia, mutta ei sellaisia ole missään muuallakaan. Loistaviksi puhujiksi mielletyt amerikkalaiset ovat ilmeisesti jo koulussa harjaantuneet tuomaan itseään ja näkemyksiään esille, mutta en usko, että taito esiintyä olisi heilläkään myötäsyntyinen. Monet asiat voi oppia vain tekemällä ja esiintyminen jos mikään on tällainen taito.

Ehkä meillä on myös hieman ahtaat käsitykset siitä, millaista on hyvä esiintyminen?

Tänään voimme harjoitella esiintymistä esimerkiksi laulamalla joulupukille. Vuonna 2017 harjoiteltakoon kanssaihmisten arvostamista ja rakentavaa tsemppausta.

Kuva: Unsplash/Aaron Burden
Kuva: Unsplash/Aaron Burden

Rauhallista joulunaikaa!

Jaa Facebookissa!
Jaa Twitterissä!
Jaa Linkedinissä!
Jaa Pinterestissä!
Seuraa Youtube-kanavaa!
Lähetä linkki kaverille!
ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus etätyö Evernote Excel Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat koulutus kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö muistikirjaohjelma office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki presentaatio Prezi Prezi-koulutus sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visuaalinen ajattelu visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa