Kontrasti ohjaa katsetta

Julkaistu Julkaistu: Blogi

Kontrasti on tuttu työkalu, jota luultavasti jokainen tietokoneella sisältöä tuottanut on joskus hyödyntänyt: tekstistä lihavoidaan keskeiset sanat tai otsikot muotoillaan muuta tekstiä näkyvämmiksi. Kontrastia on siellä, missä jokin poikkeaa ympäristöstään tai muista samanlaisista jollakin tavoin, esimerkiksi värinsä, kokonsa tai muotonsa puolesta. Myös poikkeava liikesuunta tai etäisyys ryhmän muista jäsenistä tuottaa kontrastia. Kontrastin avulla ohjaat katseen siihen, mikä on on huomionarvoista.

Kontrastin tuottaminen helpottuu, jos noudatat suhteellisen pelkistettyä ja yksinkertaista linjaa diaesityksissäsi. Syyn tähän ymmärrät jos olet milloinkaan ajanut pimeässä esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle: valomainoksia riittää, mutta yksi mainos ei toisesta erotu.

Tehtävä: Montako erilaista kontrastia löydät kuvasta?

Kuva: Unsplash/Stephen Crowley
Kuva: Unsplash/Stephen Crowley
Jaa Facebookissa!
Jaa Twitterissä!
Jaa Linkedinissä!
Jaa Pinterestissä!
Seuraa Youtube-kanavaa!
Lähetä linkki kaverille!
ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus etätyö Evernote Excel Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat koulutus kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö muistikirjaohjelma office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki presentaatio Prezi Prezi-koulutus sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visuaalinen ajattelu visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa